Interne Frame rugzakken

Interne frame rugzakken werden voor het eerst geintroduceerd in 1967 door Greg Lowe. Hij was de oprichter van de bedrijven Lowe Alpine en Lowepro. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in het maken en draagtassen en rugzakken. Een interne frame rugzak heeft een binnengrame dat voor een groot deel verborgen Interne Frame rugzakken, Hippe rugzakken.nlzit onder het stof. Het binnenframe bestaat uit stroken van alluminium, plastic of titanium. Met andere woorden: het binnenframe is vrij licht. Het positiefste aan een dergelijke constructie is de manier waarop de banden zijn gelegd. Ze zijn dusdanig verbonden met het binnenframe zodat de lading gelijkmatig verdeeld wordt en het schuiven van de lading minimaliseert.

Zulke rugzakken zijn ideaal voor activiteiten waar veel beweging is van het bovenlichaam zoals bergbeklimmen en skiën.

Aangezien het binnenframe meer stof over laat, is er ook meer ruimte voor compartimenten. Sommige interne frame rugzakken komen ook met punten om slaapzakken aan vast te maken. Het nadeel van deze rugzakken is dat er weinig ruimte is tussen de rugzak en het lichaam zodat er weinig ventilatie mogelijk is, en je dus sneller gaat zweten. Daarnaast is het zo dat door het binnenframe en het lichte gewicht het moeilijker wordt om er zwaardere zaken mee te vervoeren.
Vroeger zat er weinig ruimte in deze rugzakken maar tegenwoordig zijn de rugzakken beter ontworpen zodat er meer ruimte overblijft.