Externe Frame rugzakken

Externe frame rugzakken zijn eigenlijk bedoeld om flink wat gewicht mee te kunnen dragen zoals bijvoorbeeld 20 kilo en meer. Hij geeft de drager meer bescherming en ondersteuning. Ook een Externe frame rugzak verdeelt het gewicht beter over het lichaam dan andere soorten rugzakken. Externe frame rugzakken zijn al eeuwen door mensen in gebruik. De externe frame rugzak van Externe frame rugzakken, Hippe rugzakken.nlhout was de eerste rugzak welke door de mens uitgevonden is. Deze rugzakken worden nu nogsteeds gebruikt door militairen en bergbeklimmers. In de 20e eeuw zijn de externe frame rugzakken van metaal geïntroduceerd.

Materialen
Tegenwoordig zijn de meeste externe frames van aluminium of een andere metaallegering gemaakt. Zelfs plastic en versterkte synthetische polymeren worden gebruikt bij het vervaardigen van deze frames. De rugzakken hebben een systeem van riemen en strakke netten om de rug van de drager te vermijden. Dit is niet alleen bedoeld voor het comfort, maar ook dient het als doen voor het verstrekken van voldoende ventilatie van de rug van de gebruiker. Dit is de reden waaroom Externe frame rugzakken veel koeler aanvoelen bij de rug dan andere rugzakken.

Andere verschillen tussen interne- en externe frames
Een ander belangrijk verschil tussen externe frame rugzakken en interne frame rugzakken is het weefselgedeelte. Externe frames van rugzakken worden geleverd met een deel in de vorm van een stoffen zak. De boven- en onderkant zijn vaak vrij zodat er nog andere zaken aan de rugzak bevestigd kunnen worden. Daarnaast kan de zak volledig verwijderd worden als er behoefte aan is. Op deze manier kan de gebruiker zijn lading makkelijk aanpassen doordat je vanalles aan het frame vast kunt maken. Mariniers maken het meest gebruik van deze tassen omdat ze deze tassen precies naar behoefte aan kunnen passen.